Prošao je sve bh. lige, a sada potpisao kod bivšeg trenera Borussije Dortmund

Mujanović sjajnim igrama skrenuo pažnju na sebe u Austriji

Prošao je sve bh. lige, a sada potpisao kod bivšeg trenera Borussije Dortmund

Samir Mlaćo

Zanimljiv transfer dolazi iz Austrije. Nekadašnji član Veleža i Čelika Salko Mujanović pojačao je austrijskog drugoligaša Admiru Wacker.

Mujanović je prošao sve čari bh. nogometa. Igrao je kantonalnu ligu, Drugu ligu, zatim i Prvu ligu FBiH te Premijer ligu, a posljednji angažman imao je u austrijskom niželigašu Traiskirchenu.

Sada je dobio poziv Admire i sigurno da može biti sretan i zadovoljan. Sa 27 godina dobio je novu šansu za dokazivanje i sigurno će je pokušati iskoristiti na najbolji način. 

"Izazov koji sam dugo čekao i za koji sam se borio. Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje kluba kao što je Admira Wacker", napisao je Mujanović na svom facebook profilu.

Izazov koji sam dugo čekao i za koji sam se borio. Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje kluba kao što je Admira...

Posted by Salko Mujanović on Thursday, December 7, 2023

Kicker.de prenosi da je Mujanović potpisao ugovor do ljeta 2025. godine i u Admiri vjeruju da će biti veliko pojačanje.

Oglasi

Sportski direktor Admire je Peter Stoger, a pamtimo ga iz perioda kada je funkciju glavnog trenera obavljao u Borusiji Dortmund i radio velike stvari. Stoger je bio i menadžer Ferencvaroša, Austrie Vienn, Kolna...

"Mujanović je skrenuo pažnju na sebe brojnim golovima. Uspjeli smo ga pridobiti i sada imamo napadača koji će oživjeti našu ofanzivnu igru", naveo je Stoger.

Mujanović je u polusezoni Regionalne lige Istok postigao 16 pogodaka u 16 utakmica, što je zaista nešto što se rijetko viđa.

Admira je trenutno na 11. mjestu sa samo 21. bodom i u ovom klubu su jasni bili da se žele pojačati. Završili su sada potpis Mjanovića, ali na tome neće stati.

Najavljuju još nekoliko pojačanja i nadaju se da će biti mnogo bolji u narednim utakmicama.

Mujanović je u našoj zemlji pored Čelika i Veleža nastupao i za Bosna Semu, Krajinu....

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Austria Vienn i Kolna, uhh hebeno je kada si nepismen.. Köln-Koeln ili Cologne eto sto se mene tice, Vienn gdje se to nalazi? Wien-Vienna FAK Austria Wien...
1 0
Mowzilla
Valjda se Admira nece opet boriti za opstanak u drugoj ligi, inace ako ispadnu to mu dodje kao federalna onda. Sretno kako god...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi