Salomon Kalou ima novi klub!

Iskusni ofanzivac nije dugo čekao novi angažman

Salomon Kalou ima novi klub! · Zvanično

Krajem prošlog mjeseca je Hertha objavila da se rastaje sa petoricom igrača, a bez dileme najveće ime među njima je bio Salomon Kalou.

Tako je 34-godišnji ofanzivac iz Obale Slovnoače dobio slobodne papire i krenuo u potragu za novim klubom.

Hertha je "prekrižil" iskusnog Koloua i zbog njegove odluke da u jeku pandemije koronavirusa na Facebooku uživo emituje video iz svlačionice berlinskog tima na kojem se moglo vidjeti da on i njegovi saigrači i ne poštuju preporuke i smjernice za suzbijanje širenja zaraze.

Kalou je kasno sinoć zvanično dobio novi angažman, a uskoro će se otisnuti put dalekog Brazila.

On je, naime, potpisao za Botafogo, koji već neko vrijeme "lovi" velika imena svjetskog fudbala.

Prije Kaloua Botafogo je uspio dovesti Keisukea Hondu i njih dvojica će sada biti zaštitna lica kluba iz Rio de Janeira.

Ove godine su se sa mogućim angažmanima u Botafogu povezivali i Yaya Toure, John Obi Mikel i nekadašnji fudbaleri Manchester Uniteda, braća Fabio i Rafael. Međutim, dogovori sa pomenutim igračima do sada nisu postignuti.

Salomon Kalou je proteklih šest godina proveo u Herthi, za koju je odigrao ukupno 173 utakmice, postigao 53 gola i upisao 16 asistencija.

Svoje najslavnije dane je imao u Chelseaju sa kojim je osvojio Premier ligu, Ligu prvaka, četiri trofeja FA Kupa i trofej Liga kupa.

Kalou će bi u Brazil trebao stići naredne sedmice, kada će biti predstavljen navijačima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi