Dan nakon okončanja Bundeslige Hertha se razišla sa petoricom igrača

Kalou najveće ime koje odlazi

Dan nakon okončanja Bundeslige Hertha se razišla sa petoricom igrača

Berlinska Hertha se dan nakon okončanja Bundeslige rastala sa petoricom igrača i to potvrdila preko Twittera. 

Najveće ime koje napušta Herthu ovog ljeta je Salomon Kalou. On je prekrižen od strane kluba nakon afere s video snimkom iz svlačionice nekoliko dana prije povratka Bundeslige poslije Covid19 pauze.

Nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače u Berlinu je proveo šest godina, a sada će morati potražiti novu sredinu.

Osim njega, klub je potvrdio odlaske Thjomasa Krafta, Alexandera Essweina, Mariusa Wolfa i Marka Grujića. Posljednja trojica vraćaju se u Stuttgart, Dortmund i Liverpool jer su u Berlinu bili samo na posudbama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, još uvijek je upitna i sudbina bh. napadača Vedada Ibiševića u ovom klubu. Vedi ovog ljeta ističe ugovor i još uvijek nije poznato da li odlazi ili ostaje.

Hertha je sezonu završila na 10. poziciji sa 41 osvojenim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi