Istinska legenda igra na Copa Americi, ali izjavom je mnoge naljutio: "Za mene su jedini klub"
FOTO: EPA

Mnogi mu ovo neće oprostiti

Istinska legenda igra na Copa Americi, ali izjavom je mnoge naljutio: "Za mene su jedini klub"

Haris Zilić

Počelo je novo izdanje Copa Americe kojm je ove godine domaćin SAD, a već u prvom kolu grupne faze vidjeli smo i malo iznenađenje, Venecuela je savladala Ekvador rezultatom 2:1 u okviru grupe B.

Venecuela je slavila nakon preokreta golovima Cadiza i Bella, a za Ekvador je strijelac bio Sarmiento.

Ekvadorci su od 22. minute igrali s igračem manje nakon oštrog starta Valencije koji je dobio direktan crveni karton.

Kod izjednačujućeg gola Venecuele asistent je bio iskusni 34-godišnji Salomon Rondon koji je i legenda venecuelanskog fudbala.

Ovaj iskusni napadač trenutno igra u Meksiku u ekipi Pachuce, a iza sebe ima bogatu karijeru u kojoj je promijenio veliki broj klubova.

U Evropi ga patimo dok je igrao za Las Palmas, Malagu, WBA, Newcastle, Everton bio je i u Rusiji i ekipama Rubina, Zenita i CSKA.

Oglasi

Prije dolaska u Pachuhu jedan dio karijere proveo je u argentinskom River Plateu, a upravo je za ovaj argentinski klub imao riječi hvale i dao je izjavu koja će sigurno imati razne komentare.

"River Plate je za mene najveći klub i jedini u karijeri", istakao je Rondon i dodao:

"U Argentini sam se osjećao posebno i fenomenalno, ne mogu reći da i u Meksiku nisam lijepo prihvaćen, ali River Plate je nešto posebno."

Sigurno da se ova izjava Rondona neće svidjeti navijačima klubova za koje je igrao, a posebno ne navijačima Boca Juniorsa koji su ljuti rivali River Platea.

Oglasi

Rondon je sa meksičkom Pachucom potpisao ugovor početkom 2024. godine i vrijedi do kraja 2025. godine.

U River Plateu je proveo tačno godinu dana nakon dolaska iz engleskog Evertona, a očigledno je to bilo dovoljno da se totalno "zaljubi" u ovaj argentinski klub.

Za reprezentaciju Venecuele odigrao je 105 utakmica i postigao 41 pogodak, ali nikad nije zaigrao na Mundijalu.

Možda bude za to imao priliku na zalasku karijere, možda se Venecuela uspije plasirati na Svjetsko prvenstvo 2026. godine u SAD, Meksiko i Kanadu jer na pomenutom prvenstvu sudjeljuje 48 reprezentacija, a šest ih ide direktno iz Južne Amerike.

U kvalifikacijama za Mundijal 2026. godine Venecuela je nakon šest odigranih kola na vrlo dobrom četvrtom mjestu sa devet osvojenih bodova.

Što se tiče Copa Americe u grupi B su još Meksiko i Jamajka, a upravo u drugom kolu Venecuela igra protiv Meksika, ekipa koja tu slavi kolo prije kraja će osigurati plasman u nokaut fazu Copa Americe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi