Amerikanci objavili spisak za Copa Americu: Nema Bajraktarevića, a tu su igrači Juventusa, Milana..
FOTO: EPA

Respektabilan tim

Amerikanci objavili spisak za Copa Americu: Nema Bajraktarevića, a tu su igrači Juventusa, Milana..

Haris Zilić

U Njemačkoj večeras počinje Evropsko prvenstvo, a u junu i julu nas očekuje još jedno kontinentalno takmičenje, a riječ je o Copa Americi na kojoj će ove godine nastupati deset ekipa iz Južne Amerike i šest ekipa i Concacaf zone odnosno Sjverne i Centralne Amerike.

Copa America će se igrati od 21. juna do 14. jula, a domaćin su Sjedinjene Američke Države.

Za Amerikance će ovo ujedno biti i dobra proba pred Mundijal 2026. godine kojem su domaćini zajedno sa Meksikom i Kanadom.

U grupi A gledat ćemo Argentinu, Peru, Čile i Kanadu. Grupu B čine selekcije Meksika, Ekvadora, Venecuele i Jamajke.

Domaćin SAD je u grupi C zajedno sa reprezentacijama Urugvaja, Paname i Bolivije, dok su u grupi D smješteni Brazil, Kolumbija, Paragvaj i Kostarika.

Dvije prvolasirane ekipe iz svake grupe izborit će plasman u četvrtinu finala ovogodišnje Copa Americe.

Oglasi

Velike ambicije ima domaća selekcija, SAD-a koja je objavila i zvaničan spisak za Copa Americu.

Na spisku nema mladog Esmira Bajraktarevića jednog od najtalentoavnijih fudbalera u MLS-u, ali pojedini fudbaleri iz MLS-a su pronašli svoje mjesto na spisku.

[related]https://twitter.com/brfootball/status/1801631659491565870[/related]

Također tu su fudbaleri Juventusa, Milana, Monaca, Betisa, Union Berlina, Bournemoutha, Celte...

Golmani: Ethan Horvath (Cardiff City), Sean Johnson (Toronto FC), Matt Turner (Nottingham Forest)

Oglasi

Odbrana: Cmaeron Carter-Vickers (Celtic), Kristofer Lund (Palermo), Mark Mckenzie (Genk), Shaq Moore (Nashville), Tim Ream (Fulham), Chris Richards (Crystal Palace), Antonee Robinson (Fulham), Miles Robinson (Cincinnati), Joe Sclayy (Borussia Monchengladbach).

Vzeni red: Tyler Aadams (Borunemotuh), Johnny Cardoso (Real Betis), Luca De La Torre (Celta Vigo), Weston Mckennie (Juventus), Yunus Musah (AC Milan), Gio Reyna (Nottingham Forest), Malik Tillman (PSV Eindhoven).

Napad: Brenden Aaronson (Union Berlin), Folarin Balogun (Monaco), Ricardo Pepi (PSV Eindhoven), Christian Pulišić (AC Milan), Josh Sargent (Norwich City), Tim Weah (Juventus), Haji Wright (Coventry City).

Copa America se otvara 21. juna utakmicom grupe A između Argentine i Kanade koja će biti odigrana u Atlanti na stadionu Mercedes-Benz sa početom u dva sata iza ponoći po centralnoevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi