Salvio na posudbi u Benfici

Atletico posudio mladog napadača

Salvio na posudbi u Benfici

Mladi Argentinac Eduardo Salvio, koji je u zimskom prelaznom roku stigao u Atletico Madrid iz Lanusa kao veliko pojačanje, posuđen je portugalskom prvaku Benfici na jednu sezonu.

"Očekujem odličnu sezonu u dresu Benfice. Došao sam u ovaj klub da uspijem, želim naslov prvaka u Portugali u što bolji plasman u Ligi prvaka. Imao sam ponudu i Porta, ali sam se za Benficu odlučio zbog svojih zemljaka Javiera Saviole i Pabla Aimara. Kada sam čuo da se Benfica zanima za mene nisam se dvoumio", rekao je Salvio na predstavljanju.

Salvio je za deset miliona eura doveden kao veliko pojačanje u Atletico, ali se pored Aguera i Forlana nije uspio izboriti za mjesto u prvoj postavi. Ovog ljeta je doveden i Diego Costa, pa se Salvio odlučio na posudbu u Benficu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.