Salzburg bio na korak do sna, ali Marseille ide u finale!

Rolando džoker u produžetku

Salzburg bio na korak do sna, ali Marseille ide u finale!

Nako trijumfa Marseillea nad Salzburgom rezultatom 2:0 na Velodromeu, večeras je na Red Bull Areni odigran revanš susret polufinala Lige Evrope. Salzburg je uspio anulirati prednost Marsillea i regularni dio utakmice dobiti sa 2:0, da bi u produžecima uspješniji bili gosti koji su se plasirali u finale.

Salzburg je krenuo puno ofanzivnije dok se Marseille opredijelio na čuvanje svog gola. Ipak, uprkos terenskoj inicijativi Salzburg nije stvorio dovoljno velikih prilika u prvom poluvremenu.

Prvu bolju šansu za domaće je imao Dabbur u 13. minuti, ali je Pele lagano odbranio njegov šut. Imao je Salzburg još nekoliko opasnih napada, ali je svaki put izostajao završni šut ili pas, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Otvaranje drugog poluvremena je donijelo i nešto bolju igru Marseillea, koji prijeti već u 46. minuti preko Ocamposa. Ipak, argentinski fudbaler promašuje okvir gola iz izgledne pozicije.

Tri minute kasnije je i Germain promašio kolosalnu priliku za Marseille, a ubrzo je uslijedila kazna. Haidara se u 53. minuti prošetao kroz odbranu gostiju i majstorski pogodio za vodstvo Salzburga od 1:0.

Pojačao se pritisak Salzburga nakon Haidarinog gola, pa je ubrzo stigao i drugi pogodak. Igrala se 65. minuta kada je Schlager uputio udarac, lopta je potom naputu ka golu pogodila Sarra promijenila pravac i prevarila Pelea, pa je Salzubrg poveo sa 2:0 i u anulirao deficit iz prve utakmice.

Mogao je Salzburg i do 3:0 u 72. minuti, ali je Pele sjajno zaustavio pokušaj Hwanga, da bi minutu kasnije sjajnu priliku da možda i donese Marseilleu prolaz u finale propustio Thauvin koji je pogodio prečku gola Salzburga.

Potom je Marsille krenuo nešto ofanzivnije, ali nije uspijevao stvoriti veću priliku. U finišu susreta je viđena i jedna kontroverzna situacija pošto je Thauvinov udarac rukom zaustavio jedan fudbaler Salzburga, ali sudija nije pokazao na bijelu tačku.

Do kraja regularnog toka susreta nije bilo promjene rezultata, pa se pristupilo produžecima.

U produžecima nije bilo većih uzbuđenja sve do 116. minute, kada je džoker sa klupe Rolando pogodio nakon kornera i tako postigao odlučujući gol u ovom dvomeču. Međutim, pogotku je prethodila velika greška sudaca koji su Marseilleu dodijelili korner iako je trebao biti gol aut.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Do kraja utakmice, Salzburg je ostao i sa igračem manje jer je u 119. minuti Haidara dobio drugi žuti karton.

Finale Evropske lige na rasporedu je 16. maja u Lyonu, a Marseille će tamo igrati protiv Atletico Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi