Salzburg dominantan, Prevljak ušao u finišu, Todorović bez nastupa

Šampion krenuo pobjedom

Salzburg dominantan, Prevljak ušao u finišu, Todorović bez nastupa

Austrijski šampion Red Bull Salzburg pobjedom je otvorio novu sezonu Tipico Bundeslige.

Salzburg je u 1. kolu na svom terenu savladao LASK sa 3:1, a pitanje pobjednika je riješio već u prvom poluvremenu. Domaći su poveli autogolom Schlagera u 22., da bi potom Dabbur u 31. i 38. minuti pogađao za 3:0 što je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice, Ullmann je sa bijele tačke u 69. minuti smanjio na 3:1 i postavio konačan rezultat utakmice, iako je Salzburg do kraja mogao i ubjedljivije slaviti.

Obojica bh. fudbalera su ostala na klupi za rezervne igrače, s tim što je Smail Prevljak u igru ušao u 85. minuti, dok Darko Todorović nije dobijao priliku za igru.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi