Salzburg nije uspio napraviti čudo protiv Eintrachta
Foto - EPA

Remi za oproštaj od Evrope

Salzburg nije uspio napraviti čudo protiv Eintrachta

M. Šljivak

Fudbaleri Eintrachta iz Frankfurta plasirali su se u osminu finala Evropske lige.


Njemači tim je u revanš meču remizirao protiv Salzburga (2:2) i samo je potvrdio prolazak dalje i zakazali su meč sa Baselom.

Domaći tim je bolje ušao u meč i sjajnim golom Ulmera iz 10. minute došli su do vodstva od 1:0. Ipak, radost je kratko trajala je u 30. minuti Andre Silva zabio za izjednačenje rezultata od 1:1 i pred Salzburgom je bio težak zadatak da postignu još tri gola za produžetke.

Naravno u tome nisu uspjeli. U 72. minut Ongeune je zabio za 2:1, ali gosti iz Frankfurta drugim golom Silve u 83. minuti dolaze do konačnih 2:2 i prolaska dalje

Podsjetimo, ovaj meč je jučer odgođen zbog jakog nevremena, pa su oba tima bila u bubnju na današnjem izvlačenju parova.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Evropska liga:

Salzburg - Eintracht 2:2 (1:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi