Salzburg šalje Prevljaka na posudbu, poznat novi klub?

Mladi bh. napadač

Salzburg šalje Prevljaka na posudbu, poznat novi klub?

Austrijski prvoligaš Mattersburg bacio je oko na bh. napadača Smaila Prevljaka, prenosi tamošnji Spox. 

Prevljak je inače član Red Bull Salzburga, međutim u ovom klubu ne dobija previše prostora za igru i nastupe bilježi uglavnom u drugoligašu Lieferingu, inače filijali ovog austrijskog prvaka. 

Spox javlja kako je Red Bull Salzburg spreman ponovo poslati Prevljaka na 'kaljenje', a interes da ga dovede u svoje redove iskazao je Mattersburg. Kako se navodi, pregovori su u toku i svakog časa transfer bi mogao biti realizovan. 

U Austriji ovaj 22-godišnji napadač rođen u Konjicu nastupa od 2014. godine kada je stigao iz RB Leipziga, a karijeru je, podsjećamo, započeo u Igmanu. 

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

U prošlosti Darko Nestorović je pri pozivanju Prevljaka u mladu selekciju BiH izjavio kako vjeruje da se radi o igraču koji će postati novi Džeko. Povreda koju je zadobio prošle godine je djelimično usporila razvoj njegove karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi