Engleskom fudbaleru prijeti kraj karijere: "Iskreno, čudo će biti ako ikada više zaigra"
Foto - instagram

Trener Southamptona potvrdio

Engleskom fudbaleru prijeti kraj karijere: "Iskreno, čudo će biti ako ikada više zaigra"

M. Šljivak

Lijevi bek engleskog Southamptona Sam McQueen (26) mogao bi okončati profesionalnu karijeru.

Ovaj 26-godišnjak već je dvije i po godine van terena zbog povrede koljena koju je zadobio u dresu Middlesbrougha u oktobru 2018. godine.

McQueen je u utakmici Liga Kupa protiv Crystal Palacea potrgao ligamente koljena i to će vjerovatno biti posljednji meč kojeg je odigrao.

Trener Southamptona Ralph Hasenhuttl priznao je kako će biti pravo čudo ako McQueen ikada više zaigra.

"Koljeno je sad dobro, ali imao je drugih problema. Iskreno, duga je to priča", rekao je Hasenhuttl i dodao je:

"Nikad nisam imao situaciju da dođem u klub i da neki igrač ne igra dvije i po godine. Nikad ga nisam vidio na terenu, ali kada znaš kakvu je infekciju koljena imao i kako su se stvari razvijale, čudo je da može šutnuti loptu. Ne znam hoće li se ikad vratiti na teren. Čudo će biti ako ikad više bude igrao fudbal", rekao je trener Svetaca sa St. Mary's stadiona

Sam McQueen bez ugovora ostaje na kraju ove sezone i zaista je teško očekivati da će mu neko ponuditi saradnju s obzirom na stanje njegovog koljena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nesretni fudbaler je debi za prvi tim Southamptona upisao 15. februara 2014. godine protiv Sunderlanda. Ušao je u finišu utakmice umjesto Adama Lallane.

Za Svece je odigrao ukupno 29 utakmica, a išao je na posudbe u Southend i Middlesbrough, gdje je na kraju doživio tešku povredu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi