Šamar za Ruse pred Hrvatsku: Cheryshev u problemima zbog očeve izjave

Koristio zabranjena sredstva?

Šamar za Ruse pred Hrvatsku: Cheryshev u problemima zbog očeve izjave

Endin Čaušević

Denis Cheryshev bio je heroj reprezentacije Rusije u utakmicama grupne faze jer je postigao tri gola, ali pred meč četvrtfinala protiv Hrvatske našao se u velikim problemima.

Rusija je u osmini finala uspjela da savlada Španiju nakon penala i tako napravi veliku senzaciju. U četvrtfinalu ova selekcija će igrati protiv Hrvatske, ali postoji mogućnost da ostanu bez najboljeg igrača Cherysheva zbog bizarnog problema.

Naime, prije nekoliko dana njegov otac je izjavio da je Cheryshev kristio injekcije s hormonom rasta dok se oporavljao od povrede prije nekoliko godina. Vjerovatno nije ni slutio kakav haos će napraviti u javnost nakon ove izjave.

Cheryshev je nakon utakmice sa Španijom morao da demantuje navode svog oca, te je poručio da nije koristio nedopuštena sredstva, odnosno doping. Ipak, to kod FIFA-e neće proći nezapaženo jer je najavljeno da će Cheryshev morati proći detaljne doping preglede.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ukoliko se ispostavi da je koristio injekciju s hormonom rasta sigurno će biti suspendovan, te neće igrati meč protiv Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi