Šamčani traže bijeg sa dna

10. kolo Prve lige RS

Šamčani traže bijeg sa dna

M. Jakovljević

Borac iz Šamca, posljednjeplasirani tim na tabeli Prve lige RS, ima teško gostovanje u 10. kolu jer ide na megdan Slobodi iz Mrkonjić Grada.

Sloboda je u znatno povoljnijem položaju jer ima šest bodova više, ali i znatno bolje igra pred svojim navijačima.

"Jesmo posljednji na tabeli, ali nada posljednja umire kako to kaže narodna poslovica. Svaka utakmica za nas je kvalifikaciona i svaka je vrlo bitna. Moramo se boriti svim srcem, svom energijom i znanjem da na ovoj utakmici nadvisimo sve teškoće u koje smo zapali i da ostvarimo povoljan rezultat, a on je svaki drugi sem poraza", izjavio je golman Borca Raif Smajić.

U subotu je u Janji na programu i duel Podrinja i Tekstilca.

Svakako utakmica od velikog značaja za oba tima, jer se eventualnom pobjedom i jedni i drugi priključuju borbi za sam vrh.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Izuzetno cijenimo narednog rivala. Mi želimo da nastavimo uspješnu seriju rezultata kao domaćin i da se učvrstimo u gornjem dijelu tabele. Biće to kvalitetna utakmica i čvrsto vjerujem u našu pobjedu", jasan je bio Dejan Vučić, centarfor Podrinja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi