Trener iz stručnog štaba otkrio pravi razlog zbog kojeg se Jadon Sancho odbio izviniti Ten Hagu
FOTO: EPA

Sada je i to jasno

Trener iz stručnog štaba otkrio pravi razlog zbog kojeg se Jadon Sancho odbio izviniti Ten Hagu

Esmer Oštraković

Jedan od trenera iz Manchester Uniteda otkrio je razlog zbog kojeg je Jadon Sancho odbio da se izvine Eriku ten Hagu nakon svega što se dogodilo između njih dovjice.

Manchester United je 2021. godine platio 73 miliona funti Borussiji Dortmund za Jadona Sancha, ali njegova karijera nije išla onako kako su svi očekivali.

Ten Hag je praktično udaljio od prvog tima Jadona Sancha i bio je ljut zbog komentara koje je njegov igrač dao nakoj što je izostavljen iz sastava za utakmicu protiv Arsenala.

Tada je Ten Hag rekao da Sancho nije na nivou na kojem treba biti na treninzima, a to je itekako naljutilo ovog sjajnog fudbalera.

"Molim vas ne vjerujte svemu što pročitate", nakon toga je kao odgovor Ten Hagu na svom zvaničnom X nalogu napisao Jadon Sancho.

Oglasi

"Neću dozvoliti da ljudi govore stvari koje nisu istina. Radio sam jako dobro na treningu.

Vjerujem da su drugi razlozi zbog kojih nisam bio u protokolu na toj utakmici", rekao je Sancho tada.

Nakon svega Sancho je odbio da se izvine Ten Hagu, a u januaru je napustio klub i otišaoo je na posudbu u Borussiju Dortmund sa kojom u subotu igra finala Lige prvaka.

Jedan od trenera iz stručnog štaba Benni McCharty otkrio je zašto se Sancho nije izvinio Ten Hagu.

"Razgovarao sam sa trenerom i rekao sam mu sve što znam. Jadon nije htio da se izvine jer ne želi biti okarakterisan kao neko ko ne trenira mnogo, jer voli da trenira.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Niko ne želi da se izvine jer onda ispada da je taj neko bio u pravu. A, Jadon ne smatra da je Ten Hag u pravu u ovom slučaju", jasno je rekao McCharty.

Kako stoje stvari Sancho je završio sa Manchester Unitedom, barem ako Ten Hag ostane trener u ovom klubu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi