Ljeto će biti uzbudljivo - Evropski gigant spremio ponudu za Masona Greenwooda
FOTO: EPA

Godio mu period u Getafeu

Ljeto će biti uzbudljivo - Evropski gigant spremio ponudu za Masona Greenwooda

Esmer Oštraković

Na početku sezone bilo je jasno da će Mason Greenwood svoju karijeru nastaviti daleko od Old Trafforda, a sve je potvrdio njegov matični klub Manchester United.

Greenwood je bio glavna tema unutrašnje istrage koju je napravio Manchester United nakon što je održano suđenje ovom fudbaleru.

Posljednjeg dana prijelaznog roka Greenwood je otišao na posudbu u Španiju, u ekipi Getafea i tamo je odigrao jako dobru sezou.

Naime, ovaj igrač koji ima 22 godine postigao je deset golova, te je dodao šest asistencija u 26 odigranih utakmica u svim takmičenjima.

Navijači su bili prezadovoljni njegovim nastupima, te je na kraju upravo Greenwood proglašen najboljim igračem Getafea u ovoj sezoni.

Oglasi

Obzirom da se pribliđava prijelazni rok, engleski mediji tvrde da će na adresu Manchester Uniteda stići ponudu od finaliste Lige prvaka.

Naime, navodno je Borussia Dortmund zainteresirana za dovođenje Greenwooda, te su spremni da krenu po njegov potpis nakon što odigraju finale Lige prvaka protiv Real Madrida.

O svemu je upitan i sportski direktor Borussije Dortmund Sebastian Kehl.

"Ne želim da govorim o takvim stvarima prije nego što odigramo finale Lige prvaka.

Naravno da imamo planove za narednu sezonu i da smo razgovarali o raznim scenarijima, ali fokusirani smo na finale Lige prvaka, a zatim nastavljamo dalje", rekao je Kehl.

Zatim je upitan direktno o Greenwoodu, a imao je kratak odgovor.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne, neželim da pričam o tome sada", odgovorio je Kehl.

Sigurno je da je zanimljivo ljeto pred nama, a jedan od igrača koji će biti tražen je upravo Greenwood.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi