Sami Khedira više ne može da se bori s povredama i donio je jedinu moguću odluku

Ide u penziju

Sami Khedira više ne može da se bori s povredama i donio je jedinu moguću odluku

E. Čaušević

Njemački vezni fudbaler Sami Khedira danas je sve iznenadio svojom odlukom da završi svoju igračku karijeru.

Khedira je početkom ove godine napustio Juventus i potpisao je ugovor s Herthom do kraja ove sezone. Međutim, iskusni veznjak u drugom dijelu sezone upisao je svega osam nastupa za klub iz Berlina.

Ovaj 34-godišnji fudbaler je u prethodnom periodu imao dosta problema s povredama zbog čega je odlučio da je najbolje da završi karijeru iako mu je Hertha nudila novi ugovor.

Danas su svi bili iznenađeni kada se pojavila informacija da Khedira završava karijeru jer sigurno je da može igrati još nekoliko sezona, ali jednostavno više je umoran da se bori s povredama.

Odluku o odlasku u penziju povrdila je danas i Hertha, a mnogi su poželjeli Khediru sreću u novim izazovima.

Oglasi

Khedira je ponikao u dresu Stuttgarta za koji je debitovao još 2007. godine. Nakon tri sezone prešao je u Real Madrid za 14 miliona eura, te je u kraljevskom klubu igrao pet godina.

Iskusni veznjak je na ljeto 2015. godine napustio Real i potpisao je za Juventus gdje je nastupao do januara ove godine. Prethodnih šest mjeseci proveo je u dresu berlinske Herthe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Khedira je ostavio i veliki trag u reprezentaciji Njemačke s kojom je 2014. godine postao prvak svijeta. Za ovu selekciju odigrao je 77 mečeva i postigao je sedam pogodaka.

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Igračina. Kako ga je samo Mourinho upario na terenu sa Ozilom kada je došao u paketu sa njim nakon SP u Južnoj Africi. A začudio bi se čovjek da Čaušević napiše da je čovjek sa Realom osvojio LIGU PRVAKA La Decimu, LA LIGU kad je njegovim golom oboren rekord po broju golova u jednoj sezoni španske lige, i KUP KRALJA. Samo mu u karijeri fali Evropsko da se sve lijepo zaokruži.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi