Najefikasniji bh. fudbaler u prošloj sezoni odlazi na sjever Evrope: "Gledali su me na YouTubeu..."

Zabio preko 50 golova

Najefikasniji bh. fudbaler u prošloj sezoni odlazi na sjever Evrope: "Gledali su me na YouTubeu..." · Intervju

A. Čaušević

Bez obzira o kojem rangu takmičenja i kvalitetu lige se radi postići 50 golova u jednoj sezoni i to na 30-ak mečeva definitivno nije situacija koja se viđa često. 

Samir Isanović je prošle sezone nastupajući za Gradinu igrao svoj najbolji fudbal u životu. Sezonu je završio sa učinkom od 51 gola i s punim pravom može ponijeti epitet najefikasnijeg bh. fudbalera u prošloj sezoni.

Ovaj 25-godišnjak će karijeru nastaviti u Finskoj. U razgovoru za SportSport.ba je govorio o detaljima njegovog odlaska na sjever Evrope. Ispričao nam je da se sve desilo sasvim slučajno.

"Ispalo je sasvim slučajno, moj prijatelj živi u Finskoj, rekao mi je kako se preko YouTubea mogu gledati prenosi mojih utakmica, pitao me da li me može preporučiti jednom treneru i ja sam rekao da može.

"Pogledali su nekoliko utakmica, javio mi se prijatelj prije nekoliko dana, rekao da je da je to završeno, zvao me klupski predsjednik, prijatelj je bio prevoditelj, a ja sam pričao s predsjednikom.

Završili su mi kartu, dobio sam boravišnu dozvolu i već u nedjelju krećem za Finsku", rekao nam je ovaj 25-godišnjak.

Oglasi

"Dobio sam profesionalni ugovor, prvo ću igrati za klub Narpes Kraft, a nakon toga sam dogovorio transfer u drugu ligu dok ne savladam jezik, ne adaptiram se na klimu jer tamo uglavnom nema visokih temperatura."

Prošle sezone je igrao u Drugoj ligi FBiH, odnosno trećem rangu bh. fudbala. Tokom ligaškog dijela zabio je 48 golova, u kvalifikacijama za Prvu ligu postigao je dva gola, a jedan je dodao i u Kupu.

"Iskreno sam iznenađen. Postići toliko golova čovjek se začudi. Drago mi je što je to bila uspješna sezona za mene i pomogao svom klubu da uđe u Prvu ligu, to mi je bio vrhanuc i najdraže od svega."

Igranje u Drugoj ligi uopše nije jednostavno, posebno na gostujućim terenima.

Oglasi

"Kojoj god ekipi odete u goste, nije lagano doći do bodova. Treba uložiti dosta napora i proliti dosta znoja da se osvoje tri boda, a dok se bod nekako može i osvojiti jer u tim ligama većinom pobjeđuju domaćini."

• Why always me!? 🤭 #𝐒𝐔𝐏𝐄𝐑𝐒𝐀𝐌𝐌𝐈𝐑 🚀🔥

Posted by OFK Gradina Srebrenik on Sunday, October 18, 2020

Kao tinejdžer je Isanović igrao u Premijer ligi u dresu Zvijezde, imao je dogovor i da ode u Njemačku u ekipu Rosenheim, interesantno da je prošle godine ozbiljno razmišljao i da prekine s fudbalom.

"Debitovao sam sa 16 i pol ili 17 godina u Premijer ligi, znam da sam debitovao protiv Travnika. Prije godinu su me zvali iz Premijer lige i Prve lige, ali sam se bio razočarao u sport, mislio sam sve 'bataliti', ali pošto sam sportski tip vratio sam se u Gradinu".

"Mislim da je to bila sedma njemačka liga, otišao sam gore preko druga. Gore bih istovremeno imao posao i igrao fudbal, ali se pojavio kornavirus, pa je to sve propalo."

Oglasi

Isanović je paralelno igrao i za malonogometni klub Kaskadu. Kako kaže žao im je, ali i drago što odlazi u Finsku. Njegova porodica je posebno iznenađena zbog svega.

"Svima je to iznenada. Nisam očekivao da se za dva dana može promijeniti život. Možda ja još nisam svjestan šta sam napravio i uradio i gdje odlazim. Ali vidim po njima svima i po djevojci da nije jednostavno, ali ja još nisam svjestan svega."

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Inače, Isanović navija za Real Madrid, omiljeni igrač mu je Cristiano Ronaldo, a tokom ljetnog perioda uživa u igranju malonogometnih turnira koji su veoma popularni u ovo doba godine.

"Najviše će mi nedostajati naš bosanski mentalitet i naši navijači. U jednom trenutku su euforični, u drugom prgavi. Sve se može očekivati. To je pozitivno na mene utjecalo. Bosanski naboj i neki inat, to će mi najviše nedostajati", rekao je sjajni strijelac na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

celikze
Kralju tako je Otto Rehagel otkrio Klosea…igrao u 4 ligi i dao tako u 3 sezone 200golova…Rehagel kad je cuo kaze dovedi momka…bas to rekao kaze treba zabiti toliko golova i kada igras amaterski…ostalo je poznato sta je postigao Klose
11 0
gallardo.la
Al ne znam sta se desava sa vama, u zadnje vrijeme covjek moze procitati sportski clanak.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi