Samir Memišević napustio Kinu i postao stanovnik Dubaija
Samir Memišević nakon Kine odlazi u Emirate i potpisao je za ekipu Al Nasra

Bh. defanzivac

Samir Memišević napustio Kinu i postao stanovnik Dubaija · Zvanično

M. Šljivak

Bh. fudbaler Samir Memišević napustio je Kinu nakon tri godine i karijeru nastavlja u redovima ekipe Al Nasr iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Transfer je potvrđen danas.

Samir Memišević nakon tri godine je konačno napustio Kinu i karijeru nastavlja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, odnosno ekipi Al Nasra.

Memišević je danas potpisao ugovor s timom iz Dubaija i predstavljat će pojačanje u odbrani ovog tima koji ne stoji baš najbolje u prvenstvu Emirata.

Al Nasr je nakon odigranih 12 kola tek na 12. mjestu. Tim ima samo jednu pobjedu i svega sedam osvojenih bodova te im predstoji velika borba za opstanak u ligi.

Klub svoje utakmice igra u Dubaiju na stadionu Al Maktoum kapaciteta 15.000 mjesta, a trener kluba je poznato ime, Hrvat Goran Tomić.

Oglasi

Samir Memišević je prethodne tri godine igrao u Kini. Nastupao je za ekipe Hebei i Beijing Guoan i pružao je veoma dobre partije.

Prethodno je ovaj 29-godišnji defanzivac iz Živinica igrao čudesan fudbal u nizozemskom Groningenu. To mu je donijelo i poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine za koju je odigrao tri utakmice.

Međutim, odlazak u Kinu mu je zatvorio vrata nacionalnog tima, ali to Memiševiću nije previše smetalo jer je imao siguran ugovor.

Odlični defanzivac je karijeru počeo u Slavenu iz Živinica. Kratko je zatim igrao za Slobodu, Teleoptik i Bežaniju, da bi 2014. godine postao pravo otkriće u dresu Radnika iz Bijeljine.

Iz ovog kluba je potom ostvario transfer u Nizozemsku. Igrao je sjajno u ovom klubu, ali je zbog unosne finansijske ponude potom otišao u Kinu.

Podsjetimo, Samir Memišević je sin fudbalske legende tuzlanske Slobode Midhata Memiševića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi