Samir Memišević potpisuje ugovor života i odlazi u Bundesligu?
Sedmostruki prvak Njemačke pokazao je interes za bivšeg stopera Radnika iz Bijeljine, kojem na ljeto ističe ugovor sa Groningenom

Sve izvjesniji odlazak iz Groningena

Samir Memišević potpisuje ugovor života i odlazi u Bundesligu?

Povremeni bh. reprezentativac Samir Memišević (25) mogao bi ovog januara napraviti transfer o kojem je do unazad nekoliko godina mogao samo sanjati.

Ugledni njemački WAZ donosi vijest da je za usluge 25-godišnjeg stopera ozbiljno zainteresovan Schalke 04, jedan od najvećih klubova iz te zemlje koji je sedam puta bio šampion Bundeslige.

Schalke je u potrazi za novim stoperom nakon prodaje Nalda u Monaco, a WAZ piše da je Memišević prvi na listi želja kluba iz Gelsenkirchena.

Dobra stvar za Schalke predstavlja i činjenica što Samiru Memiševiću ugovor sa holandskim Groningenom važi do kraja sezona i što, za sada, nema indicija da bi on mogao biti produžen.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke će se uskoro zaputiti na pripreme u Španiju i sigurno je da ovaj klub neće dovoditi nove igrače prije njihovog završetka, tako da bi eventualni Memiševićev transfer na Veltins Arenu mogao uslijediti tek po povratku ekipe u Njemačku.

Samir Memišević je član Groningena od 2016. godine, kada je u ovaj klub stigao iz Radnika iz Bijeljine u kojem je zavrijedio status jednog od najboljih igrača Premijer lige. Ove sezone je nastupio na svih 17 utakmica u Eredivisiji i to od prve do posljednje minute, te je postigao i dva gola.

Top Komentari

Babo
Taman zamjena za igraca sa brojem 6!!!
60 1
MirzaBarucic
Perfektna zamjena za djikana Ogija.
47 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi