Novinari 'guraju' Memiševića prema Celticu: "Takve Rodgers voli"
Samir Memišević je u decembru priznao da je sa Celticom već uspostavio prvi kontakt

Koga će škotski prvak dovesti u januaru?

Novinari 'guraju' Memiševića prema Celticu: "Takve Rodgers voli"

Povremeni bh. reprezentativac Samir Memišević već treću sezonu igra sjajno za Groningen, u koji je na ljeto 2016. godine stigao iz Radnika iz Bijeljine.

Ovaj 25-godišnji defanzivac redovno je jedan od najboljih fudbalera na utakmicama Groningena, a nerijetko bude uvršten i u idealni tim kola u holandskoj Eredivisiji, stoga i ne čudi što mu se predviđa brzi transfer u neki veći klub.

Kao potencijalna Memiševićeva destinacija spominje se Celtic, koji je u decembru navodno već kontaktirao našeg stopera.

Škotski sportski mediji izvršili su analizu potencijalnih pojačanja Celtica, pa su na tu listu uvrstili i Samira Memiševića koji bi, prema mišljenju novinara Daily Recorda, bio idealna kupovina za škotskog velikana.

"Memišević je sa svojih 25 godina na vrhuncu karijere i u potpunosti odgovara profilu igrača kakve Rodgers voli u odbrani. I sam je prije nekoliko sedmica priznao da ga je Celtic kontaktirao, što dovodi u sumnju ostanak Dedrycka Boyate i Filipa Benkovića u klubu", piše Daily Record.

Osim Samira Memiševića, novinari pomenutog portala Celticu predlažu Nathaniela Clynea (Liverpool), Vakouna Issouf Baya (Dunajska Streda), Eliaquima Mangalu i Claudija Gomesa (Manchester City).

Samir Memišević je ove sezone odigrao 17 utakmica u Eredivisiji, a postigao je dva gola. Osim na poziciji stopera, Memišević može odgovoriti i zahtjevima igranja na mjestu zadnjeg veznog.

Top Komentari

gumenakita
Sretno Samire!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi