Samir Muratović na Grbavici: Gledao sam neke igrače...

U Sturmu uživa veliko povjerenje

Samir Muratović na Grbavici: Gledao sam neke igrače...

I posljednji derbi između Željezničara i Sarajeva je bio mamac za agente i skaute brojnih klubova. Na tribinama se, između ostalog, mogao vidjeti i nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac Samir Muratović, koji je sa notesom i hemijskom u ruci bio na 'specijalnom' zadatku.

Muratovića je u bh. prijestolnicu poslao Sturm iz Graza, za koji je svojevremeno godinama igrao, a kao skaut u subotu je bio zadužen da ocijeni je li jedan od aktera derbija materijal za slavni austrijski klub.

Vječiti rivali su konačno igrali nogomet kakav od njih očekuje sarajevska publika, a Muratović je imao šta za vidjeti. Ko se našao u notesu, nije želio otkrivati, ali sa derbija je otišao više nego zadovoljan.

"Gledao sam dosta igrača, ima materijala, ali ne smijem govoriti o kojima se tačno radi. Eto, pojavilo se u medijima za Rahmanovića, a nije smjelo. Vidjet ćemo šta će se dešavati u budućnosti, sigurno da ću neke i dalje imati na oku", kazao je Muratović za SportSport.ba, pa potom oduševljeno nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moram priznati da me utakmica oduševila. Igralo se baš otvoreno, ambijent je bio sjajan... Dugo nisam bio na boljem derbiju", priznao je Muratović.

Muratović u Sturmu uživa veliko povjerenje. Za austrijski klub je igrao od 2007. do 2012. godine i u tom je razdoblju osvojio jedan šampionski naslov i jedan trofej u OFB Kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi