Radovac: Široki je dosta opasniji nego u prvom duelu i čeka nas pravi hercegovački derbi

Veznjak Veleža pred sutrašnji meč

Radovac: Široki je dosta opasniji nego u prvom duelu i čeka nas pravi hercegovački derbi

E. Čaušević

Velež sutra pred svojim navijačima igra meč 17. kola Premijer lige protiv Širokog Brijega.

Nakon reprezentativne pauze nastavlja se takmičenje u najjačem rangu bh. fudbala, a već sutra nas očekuje od 18 sati veoma zanimljiva utakmica na stadionu Rođeni.

Danas je u prostorijama mostarskog kluba održana press konferencija na kojoj se medijima obratio i veznjak ove ekipe Samir Radovac.

"Što se tiče utakmice u Tuzli prvo bih se na to bazirao. Mislim da je to naša najborbenija utakmica u ovom dijelu sezone i ostaje žal što nismo odnijeli sva tri boda, ali nadamo se da će nam se okrenuti u nekim drugim utakmicama. Pred nama su tri utakmice i nadam se da ćemo osvojiti što više bodova da bismo proljeće dočekali što mirniji. I dalje smo u Kupu, tu smo u četvrtfinalu i nadam se da će naš žrijem isto potrefiti i da ćemo kroz Kup pokušati izboriti Evropu", rekao je Radovac na početku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon toga fudbaler Veleža osvrnuo se i na sutrašnji meč.

"U igri je još dosta mečeva. Već sutra nas čeka meč protiv Širokog koji je dosta podigao formu. Doveli su dvojicu novih igrača koji su im donijeli svježinu, sigurno da su agilniji prema naprijed i dosta bolja ekipa nego kada smo ih pobijedili na Pecari sa 1:0. Sutra je hercegovački derbi i mislim da će biti jedna prava borbena utakmica, teren i uslovi će biti dobri i nadam se da ćemo pobijediti i podići našu formu kako bismo što bolje priveli kraju prvi dio sezone".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi