Bh. treneri brzo završili epizodu u Uzbekistanu

Dva poraza ih koštala

Bh. treneri brzo završili epizodu u Uzbekistanu

Samir Mlaćo

U Super ligi Uzbekistana odigrana su tek tri kola, a po lijepom neće otvaranje sezone pamtiti bh. treneri.

Naime, ekipu Bundyodkora je pred novu sezonu preuzeo bh. trener Ivan Bubalo sa svojim stručnim štabom, no nisu se dugo zadržali.

Na klupi su bili tek dva kola, čelnici kluba očigledno nisu bili zadovoljni i saradnja je prekinuta.

Bunyodkor je jučer remizirao sa Navbahorom (2:2), te je to bio prvi bod za njih u novoj sezoni. Trenutno zauzimaju 12-tu poziciju sa gol razlikom 4:10.

Bubalo je u našoj zemlji radio u školi nogometa Posušje, ali u NK GOŠK te NK Solin i HŠK Zrinjski gdje je bio pomoćnik Blažu Sliškoviću.

Trenersku karijeru počeo je u Branitelju iz Mostara, a radio je i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u omladinskim selekcijama.

Oglasi

Sa njim su bili i Filip Zovko, Tomislav Kovač i Srđan Soldatović, te Dalibor Šilić, nekadašnji sportski direktor NK Široki Brijeg.

Klub je putem zvanične stranice potvrdio rastanak sa Bubalom, te njegovim pomoćnicima.

U ovaj klub je uoči sezone stigao na posudbu član FK Sarajevo Samir Zeljković, te Frane Čirjak i Toni Jović, dobro poznata premijerligaška lica.

Zeljković je u porazu u drugom kolu od 5:1 postigao jedini pogodak, ali već jučer je bio na klupi, te nije dobio ni minutu na terenu. Čirjak i Jović su zaigrali, ali uz skromnu minutažu.

Bunyodkor posljednjih godina nije na nivou ranijih sezona kada su osvajali trofeje. Prvaci Uzbekistana bili su pet puta, ali posljednji put 2013. godine. Osvojili su i Super Kup te zemlje iste godine.

Posjeduje stadion sa 34 hiljade mjesta, a nekada je u ovom klubu igrao i sadašnji sportski direktor FK Željezničar Samir Bekrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti