Zeljković strijelac, ali tim sa bh. trenerima doživio je na kraju pravu blamažu
Zeljković je stigao na posudbu iz FK Sarajevo

Držali su se do završnice prvog dijela, a onda težak poraz

Zeljković strijelac, ali tim sa bh. trenerima doživio je na kraju pravu blamažu

S. Mlaćo

U Super ligi Uzbekistana odigrana su dva kola, a Bunyodkor u koji je ove zime stigao stručni štab iz naše zemlje na čelu sa Ivanom Bubalom poražen je danas sa čak 5:1.

Bunyodkor je gostovao kod ekipe Andijan i doživio pravu blamažu, iako se tako nije činilo nakon nešto više od pola sata igre.

Domaći su poveli preko Zgurskiyog u sedmoj minuti, ali član Ssarajeva na posudbi Samir Zeljković postiže pogodak u 32. minuti za izjednačenje i vraća stvari na početak.

Dvije minute kasnije možda i prelomni detalj meča. Direktan crveni karton dobio je Ismonailev i gosti su ostali sa desetoricom. Iskoristili su to domaći, te pred kraj prvog dijela postižu dva pogotka. Najprije je pogodio Bubanja, a zatim Mamatkazin za 3:1.

U samoj završnici meča još dva pogotka efikasnog i raspoloženog domaćina. Toirov je pogodio za 4:1 u 85. minuti,a Bošnjak postavio konačnih 5:1 u 89. minuti.

Treba istaći da je za poraženi tim nastupio i Frane Čirjak, dobro poznato premijerligaško lice, a zamijenjen je u 56. minuti.

Oglasi

Bunyodkor je tako loše krenuo u sezonu, te zauzima posljednje mjesto nakon dva kola. U prvom kolu su poraženi na svom terenu sa 3:1 od Qizilquma, a danas zaista težak poraz.

Gol razlika 2-8 nakon dva meča svakako je zabrinjavajuća, pa će osvajanje bodova biti imperativ u trećem kolu.

Pored Bubala, u stručnom štabu ovog renomiranog tima iz Uzbekistana je i Dalibor Šilić, te Filip Zovko, Tomislav Kovač i Srđan Soldatović.

Bunyodkor posljednjih godina nije na nivou ranijih sezona kada su osvajali trofeje. Prvaci Uzbekistana bili su pet puta, ali posljednji put 2013. godine. Osvojili su i Super Kup te zemlje iste godine.

Posjeduje stadion sa 34 hiljade mjesta, a nekada je u ovom klubu igrao i sadašnji sportski direktor FK Željezničar Samir Bekrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi