Bh. treneri predstavljeni u Bunyodkoru

Očekuje ih mnogo posla, ali vjeruju u svoje kvalitete

Bh. treneri predstavljeni u Bunyodkoru

Samir Mlaćo

Uzbekistanski superligaš Bunyodkor dobio je novi stručni štab.

Kako je ranije i najavljeno, radi se o trenerima iz naše zemlje, što je svakako veoma lijepa vijest za bh. nogomet.

Naime, ovaj klub je danas predstavio Ivana Bubala, te njegove pomoćnike. Bubalo je u našoj zemlji radio u školi nogometa Posušje, ali u NK GOŠK te NK Solin i HŠK Zrinjski gdje je bio pomoćnik Blažu Sliškoviću.

Trenersku karijeru počeo je u Branitelju iz Mostara, a radio je i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u omladinskim selekcijama.

Bubalo posjeduje UEFA Pro licencu i sada ga očekuje pravi izazov.

Sa njim će biti i dobro poznato lice bh. sportskoj javnosti. Radi se o Daliboru Šiliću koji je bio sportski direktor NK Široki Brijeg, a kao igrač nastupao je pored Širokobriježana i za Željezničar te Maribor, Brotnjo, Zrinjski.

Oglasi

U stručnom štabu su i Filip Zovko, Tomislav Kovač i Srđan Soldatović.

Bunyodkor posljednjih godina nije na nivou ranijih sezona kada su osvajali trofeje. Prvaci Uzbekistana bili su pet puta, ali posljednji put 2013. godine. Osvojili su i Super Kup te zemlje iste godine.

Posjeduje stadion sa 34 hiljade mjesta, a nekada je u ovom klubu igrao i sadašnji sportski direktor FK Željezničar Samir Bekrić.

Samir Zeljković stiže na posudbu

Zanimljivo da je danas potvrđeno da će na posudbu u ovaj klub Samir Zeljković, član FK Sarajevo.

Zeljković je to potvrdio u kratkoj izjavi za SportSport.ba i naveo da će narednih godinu provesti u ovom klubu kao posuđeni član FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je kao veliko pojačanje stigao u Sarajevo, no odigrao je tek tri meča i nestao u planovima Simona Rožmana. Sada je odlučeno da pronađe klub u kojem će imati veću minutažu i sigurno da vjeruje da nije pogriješio.

Zeljković je na Koševo stigao iz FK Velež, a na Koševu je i ponikao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi