Samo čudo može zaustaviti Leeds na putu povratka u Premiership

Velika pobjeda na Libertyju

Samo čudo može zaustaviti Leeds na putu povratka u Premiership

M. Šljivak

Leeds United pobijedio je danas kao gost na Liberty stadionu ekipu Swanseaja sa 0:1 i na tri kola prije kraja prvenstva napravio je veliki korak ka plasmanu Premiership.

Ekipa Marcela Bielse odigrala je jako dobar meč, a na kraju je on riješen u samom finišu. Hernandez je zabio pogodak za 0:1, veliko slavlje i pobjedu Leedsa, koji će u narednom kolu imati šansu da osigura plasman u Premier ligu.

Leeds je posljednji put u društvu najboljih timova Engleske igrao 2004. godine. Nakon što su te sezone ispali, bilo je dosta mučnih sezona, ali legendarni tim će po svemu sudeći ponovo igrati u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači ovog tima su čekali dugih 16 godina i sada ih samo čudo može zaustaviti na tom putu.

Iza Leedsa na tabeli sa tri boda manje je WBA, dok ih još može ugroziti samo ekipa Brentforda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi