Samo je šest timova kojima Messi nije zabio gol u Ligi prvaka, a Liverpool je jedan od njih
Messi je igrao dva puta protiv Liverpoola i nije uspio postići gol

Da li je ovo šansa za tim sa Anfielda?

Samo je šest timova kojima Messi nije zabio gol u Ligi prvaka, a Liverpool je jedan od njih

S. Pašalić

Lionel Messi nastavlja sa pružanjem sjajnih partija i čini se da ne planira de se zaustavi iako ima 31. godinu.

On trenutno predvodi listu strijelaca za Zlatnu kopačku ispred mlade zvijezde PSG-a Kyliana Mbappea, a prošlog vikenda je osvojio novi naslov prvaka u španskoj Primeri.

Argentinac također predvodi listu strijelaca Lige prvaka sa 10 golova, a najbliži pratitelj od igrača koji još mogu napredovati na ovoj listi je igrač Ajaxa Dušan Tadić sa 6 golova.

Messi je postigao dva gola u uzvratnoj utakmici četvrtfinala protiv Manchester Uniteda, a Barcelona je sada prvi favorit za osvajanje Lige prvaka nakon što su Juventus, Real Madrid i Manchester City ispali ranije nego što se očekivalo.

Zvijezda Barcelone ima sjajne brojke protiv engleskih klubova, ali koliko je zapravo dobar kada igra protiv tima sa Anfielda?

Iznenađujuće, postoji samo šest ekipa od ukupno 37 kojima Messi nije postigao gol u Ligi prvaka, a Liverpool je jedan od njih.

Argentinac je igrao protiv Liverpoola u dva navrata u Ligi prvaka, ali se nije uspio upisati u listu strijelaca.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimljivo je da je Messi igrao četiri puta i protiv Atletico Madrida i također nije uspijevao postići gol.

Messi je igrao četiri puta i protiv Rubina iz Kazana, protiv Intera tri puta, Bencice dva puta i jednom protiv Udinesea i ni jednom od ovih timova nije uspio postići gol.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi