Samo lud čovjek bi danas tipovao na Gironu, a Girona je u Madridu stala u kraj Realovoj seriji
Sve je ukazivalo na pobjedu Reala i sve je bilo na strani Kraljeva do 65. minute, a onda potpuni raspad

Katalonci šokirali Real

Samo lud čovjek bi danas tipovao na Gironu, a Girona je u Madridu stala u kraj Realovoj seriji

Edmir Škorić, foto: EPA

U prvom nedjeljnom susretu 24. kola španske La Lige Real Madrid je ugsotio Gironu i na kraju neočekivano poražen rezultatom 2:1.

U Madridu su svi vjerovali u novu pobjedu i nastavak impresivne serije Kraljeva, koji su više od mjesec dana bez poraza i imali su u tom razdoblju sedam pobjeda i samo jedan remi.

S druge strane, Girona je imala prethodno šest uzastopnih poraza, a posljednji put su slavili protiv Alavesa u Kupu kralja još početkom decembra 2018. godine.

Dakle, samo bi lud čovjek danas tipovao na Gironu, a Girona je pobijedila i još jednom se pokazalo da je sport poseban baš iz razloga što je sve moguće.

Real je danas poveo golom Casemira u 25. minuti i sve je izgledalo dobro po domaće do neke 65. minute, kada je Ramos igrao rukom, spriječio gol i dobio opomenu, a Stuani s 11 metara zabija za 1:1.

Nevolja nikada ne dolazi sama, pa je tako deset minuta kasnije Portu zabio gol za 2:1 i veliku pobjedu Katalonaca, a "šlag" na kraju je bilo isključenje Sergija Ramosa koji je u nadoknadi dobio drugi žuti karton zbog udaranja protivnika.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sedmi poraz Reala je ostavio na trećoj poziciji s 45 bodova, dok vodeća Barca ima čak devet bodova više. Girona je sada 15. sa 27 bodova i može mirnije da uđe u nastavak sezone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

D4SH
Ronaldo je bio pola Reala...
13 1
hdhdui
Bez Luke Modrica ne funkcionira izgleda
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi