Samo Pep više zarađuje: Znate li koliko Tottenham plaća Mourinha?

Dobio dobar ugovor

Samo Pep više zarađuje: Znate li koliko Tottenham plaća Mourinha?

Edmir Škorić

Jose Mourinho je izuzetno cijenjen nogometni trener, a kroz karijeru je zaradio veliko bogatstvo radeći u nekim velikim klubovima.

Mourinho je vodio Porto, u dva navrata Chelsea, Inter, Manchester United, Real Madrid, a danas je na klupi Tottenhama.

Posebni je debitovao pobjedom na klupi Spursa i od njega engleska javnost puno očekuje, posebno navijači Tottenhama. Nikome nije lako i jednostavno dovesti Mourinha za trenera, pošto ima i visoke planove, ali osim novca također želi da mu se omoguće još neki uslovi.

Ipak, Tottenham je na kraju svejedno uspio da pronađe dogovor s Mourinhom, a koliko Portugalac zarađuje?

Kako navode inostrani mediji, klub iz sjevernog Londona Mourinhu plaća 15 miliona funti godišnje, a do sada je u karijeri zaradio oko 120 miliona funti.

Mou je u Chelseaju zarađivao 8,5 miliona funti u prvom mandatu, a u drugom mu je Roman Abramovič ponudio ugovor s godišnjom platom od 8,3 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Manchesteru je dobio 12 miliona funti, a skoro 20 miliona funti dobio je odštete nakon što je smijenjen krajem prošle godine.

Inače, trenutno veću trenersku platu od Mourinha ima samo Pep Guardiola koji u Manchester Cityju zarađuje 23 miliona eura po sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi