Samo remi Intera, Genoa ubjedljiva
Ibrahimović je pogodio za bod

18. kolo Serije A

Samo remi Intera, Genoa ubjedljiva

Edmir Škorić

Jedno od iznenađenja ovogodišnje italijanske Serije A je definitivno Genoa. Današnjom pobjedom nad Torinom stigli su do 5. mjesta Serije A.

Čini se kako je Gasperini odlično posložio sve kockice u Genoi, a dokaz tome je i današnje deklasiranje gostiju iz Torina. Doduše, ne radi se o Juventusu, riječ je o Torinu, no svejedno Genoa je pokazala pravu snagu.

Biava je u 18. minuti zatresao mrežu Torineza, a to je ujedno bio i rezultat prvog dijela utakmice. Igrač koji je posuđen ove sezone od Palerma je Genoi donio već sigurnih 2:0 u 48. minuti. Dakako, radi se o Bošku Jankoviću, igraču iz Srbije. Tačku na "i" stavio je Thiago Motta, nekadašnji veznjak Barcelone i Atletico Madrida, danas Genoe. 

Jedina utjeha za goste iz Torina može biti činjenica da su nastupili bez svojih pet igrača koji su bili ozlijeđeni.

Ovom pobjedom Genoa se nalazi na visoko pozicioniranom petom mjestu Serije A, dok je ovo kobno 18. kolo Torinu donijelo 17. mjesto, stim da Lecce i Reggina svoje utakmice igraju sutra pa Torinezi mogu biti zaista zabrinuti.

Cagliari "pomeo" Mourinhove planove

Sve je tako idealno, bar do ove utakmice je tako bilo, mislio je Mourniho. No, Cagliari je uspio usred Milana odnijeti zlata vrijedan bod i tako pobrkati bar na kratko planove Jose Mourinha i njegovog Intera.

Acquafresca je zaledio već zaleđeni stadion Giuseppe Meazza svojim golom u 68. minuti, no igrači Intera su i poslije tog gola nastavili "paljbu" po golu gostiju.

Malo topline domaći navijači osjetili su tek u 76. minuti kada je odlični Crespo prošao po lijevoj strani te ubacio, a Ibrahimović nije imao težak zadatak, te donosi Interu izjednačenje.

Glavni sudija pokazao je da će se igrati još četiri minuta nadoknade, a onda je nastala prava drama i opsada gola Cagliarija. U 92. minuti sa desne strane slobodni uderac, lopta na kraju ulazi u mrežu, ali ipak gol je poništen. Bila je to ispravna odluka pomoćnika, jer je Mančini bio u nedozvoljenoj poziciji.

Utakmica je na kraju završena rezultatom 1:1, sigurno da gosti imaju mnogo više razloga za slavlje, dok će Mourinho i Inter nadati se kiksu Juventusa. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napominjemo da se sutra igra derbi 18. kola Serije A, na Olimpicu. Roma dočekuje Milan za kojeg će nastupit Beckham, doduše sa klupe.

REZULTATI 18. KOLA:
Genoa - Torino 3:0
Inter - Cagliari 1:1

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.