Sampaoli objasnio zašto nije pozvao Icardija na Mundijal

Duga i detaljna analiza

Sampaoli objasnio zašto nije pozvao Icardija na Mundijal

Endin Čaušević

Jorge Sampaoli danas je objavio konačan spisak selekcije Argentine za Mundijal, a prema očekivanjima na njemu se nije našao napadač Intera, Mauro Icardi.

Sampaoli je nedavno objavio širi spisak na kojem je bio Icardi, ali su mnogi bili sigurni da napadač Intera neće zaigrati u Rusiji. Danas su se te špekulacija potvrdile kada je selektor Gaučosa objavio konačan spisak.

Icardi je ove sezone bio ponovo najbolji pojedinac u ekipi Intera, a zajedno sa Cirom Immbileom dijeli nagradu najboljeg strijelca Serije A. Ipak, to nije bilo dovoljno Sampaoliju da ga povede na Svjetsko prvenstvo, a objasnio je i zašto.

"Do konačnog spiska smo došli nakon dugih i ozbiljnih analiza. Na spisku su se našli igrači za koje mislim da igraju naš stil najbolje što mogu. Evo naprimjer, izabrao sam Ansaldija jer može igrati na obje bekovske pozicije. Icardi, Perotti, Papu Gomez i Lautaro Martinez ne idu u Rusiju s nama, ali znamo da su dobri igrači", rekao je Sampaoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi