Sampaoli saopštio konačan spisak: Argentina bez velike zvijezde u Rusiji

Icardi ostaje kući

Sampaoli saopštio konačan spisak: Argentina bez velike zvijezde u Rusiji

Endin Čaušević

Selektor reprezentacije Argentine, Jorge Sampaoli, prije nekoliko dana objavio je širi spisak igrača za Svjetsko prvenstvo, a danas je objavio konačan spisak fudbalera koji će biti u avionu za Rusiju.

Argentinsku javnost ovih dana najviše je interesovalo da li će se na konačnom spisaku naći Mauro Icardi koji je ove sezone briljirao u dresu Intera. Iako je Icardi bio na širem spisku na kraju je očekivano "otpao" i neće biti dio Gaučosa u Rusiji.

Sampaoli je poručio da je imao nekoliko teških odluka što se tiče spiska, ali da je siguran da je na kraju izabrao prave igrače. Iako se špekulisalo da će pored Icardija i Paulo Dybala propustiti Mundijal na kraju se to neće desiti.

Golmani: Sergio Romero (Manchester United), Wilfredo Caballero (Chelsea), Franco Armani (River Plate).

Odbrana: Gabriel Mercado (Sevilla), Cristian Ansaldi (Torino), Nicolas Otamendi (Manchester City), Federico Fazio (Roma), Marcos Rojo (Manchester United), Nicolas Tagliafico (Ajax), Marcos Acuna (Sporting Lisabon).

Vezni red: Javier Mascherano (Hebei), Eduardo Salvio (Benfica), Lucas Biglia (Milan), Giovani Lo Celso (PSG), Ever Banega (Sevilla), Manuel Lanzini (West Ham), Maximiliano Meza (Independiente), Angel Di Maria (PSG), Cristian Pavon (Boca Juniors).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Napad: Lionel Messi (Barcelona), Paulo Dybala (Juventus), Gonzalo Higuain (Juventus), Sergio Aguero (Manchester City).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti