Sampaoli odlučio ko umjesto Lanzinija putuje na SP u Rusiju

Ponovo ništa od Icardija

Sampaoli odlučio ko umjesto Lanzinija putuje na SP u Rusiju

E. Čaušević

Reprezentaciju Argentine pogodili su veliki problemi nakon što je Manuel Lanzini na jučerašnjem treningu zadobio tešku povredu koljena.

Lanzini je u suzama napustio trening Argentine i odmah je bilo jasno da se radi o ozbiljnoj povredi. Argentinci su potvrdili da je Lanzini povrijedio ligamente koljena i da neće moći igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Selektor ovog tima Jorge Sampaoli morao je brzo reagovati kako bi našao zamjenu za ovog ofanzivca. Iako su se mnogi nadali da bi konačno mjesto u ekipi mogao dobiti Mauro Icardi na kraju se to nije desilo.

Naime, Sampaoli je danas potvrdio da će mjesto u avionu za Rusiju dobiti Enzo Perez koji je trenutno član River Platea. Perez je ponikao u Godoy Cruzu, a ovaj 32-godišnji igrač igrao je još za Estudiantes, Benficu i Valenciju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Prošle godine odlučio se vratiti u Argentinu kada je potpisao za River. U dresu selekcije ove države odigrao je 21 utakmicu i postigao je jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi