Inter ponudio Icardiju bogat ugovor, Argentinac želi još više novca

Postaje li sjajni napadač najplaćeniji fudbaler u Italiji?

Inter ponudio Icardiju bogat ugovor, Argentinac želi još više novca

"Ili će dobiti novi ugovor ili odlazimo iz Intera", zaprijetila je Wanda Nara, Icardijeva supruga i zastupnica uprkos činjenici da je argentinski napadač dogovorio uslove svog trenutnog ugovora sa Nerazzurrima tek prošlog ljeta.

Čini se da sada postoji realna šansa da će Icardi potražiti novu destinaciju ukolio Inter ne prihvati njegove finansijske uslove.

Naime, Inter je navodno Icardiju ponudio novi ugovor prema kojem bi Argentinac zarađivao gotovo osam miliona eura godišnje, ali ni to nije dovoljno da on ostane na San Siru.

Prema pisanju Gazzette dello Sport iz Intera su predložili novi ugovor sa uvećanom otkupnom klauzulom (150 miliona eura), ali i većim primanjima. Navodno su Nerazzurri Icardiju ponudili "osnovnu" platu od 6.3 miliona eura godišnje, koja bi uz različite bonuse u biti iznosila od 7.5 do 8 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, Icardi i njegovi zastupnici sada traže devet miliona eura godišnje, a ukoliko bi Inter ispunio ovakve zahtjeve Argentinac bi postao najplaćenji fudbaler u Seriji A.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi