Sampaoli: Ronaldo ima pomoć saigrača, Messi nema

Selektor Argentine

Sampaoli: Ronaldo ima pomoć saigrača, Messi nema

Selektor Argentine Jorge Sampaoli naparavio je razliku između Ronalda i Messija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Ronaldo nakon dva odigrana kola ima četiri gola na svom kontu, dok je Messi još bez gola uz zaista očajnu igru. Sampaoli smatra da je razlika u tome što Ronaldo ima pomoć saigrača, a Messi nema.

"Nismo pronašli pravi tim koji bi mogao pratiti Messija. Leo je ograničen jer se tim ne slaže s njim kao što bi to bilo u idealnom slučaju", rekao je Sampaoli:

"Cristiano Ronaldo je sjajan igrač i igra veoma dobro sa svojim timom. On je imao neke sjajne trenutke. Bilo kako bilo, ne možete ih porediti. Ronaldo ima tim tu da mu pomogne. Leo Messi nema. Ja preuzimam punu odgovornost za to".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Argentina još nije ispala, ali sada zavisi i od ostalih rezultata, dok će za drugi krug vjerovatno morati pobijediti Nigeriju u posljednjem kolu i čekati rezultat s meča Island-Hrvatska.

Top Komentari

Kettenhund
Slazem se u potpunosti, ovaj covjek zna sta prica i sta radi!!!
2 16
mico
Gdje ti je Lamela i Pastore u veznom budalo...jeli njih Messi ne voli
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi