"Zemljotres" u Argentini zbog Cholove izjave o Messiju: Je li rekao istinu?

Očekuje se Messijev odgovor

"Zemljotres" u Argentini zbog Cholove izjave o Messiju: Je li rekao istinu?

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Argentine sinoć je osramoćena u duelu sa Hrvatskom i sve je izvjednije da će Mundijal završiti u grupnoj fazi.

Hrvatska reprezentacije očitala je lekciju Messiju i društvu, a dan nakon katastrofalnog poraza u Argentini se strasti ne stišavaju.

Na udaru kritika su, prije svega, selektor Sampaoli i najveća zvijezda tima Lionel Messi, a u javnost su "isplivale" i izjave nekadašnjeg argentinskog reprezentativca, danas jednog od najboljih svjetskih trenera, Diega Simeonea.

Trener Atletica je u razgovoru sa svojim pomoćnikom Germanom Burgosom dobro "opleo" po Messiju kojem se Simeonove riječi neće svidjeti.

"Moramo shvatiti da je Messi jako dobar, no jasno je da je dobar u velikom timu kada je okružen dobrim igračima", rekao je Simeone svom pomoćniku i prijatelju, pa ga je upitao.

"Ako bi morao birati između Messija i Ronalda, u normalnom a ne super timu, koga bi izabrao?".

Ne, nije Simeone rekao jasno i glasno da je Ronaldo bolji, no pitanje sugeriše i odgovor, a sasvim sigurno će ove njegove riječi izazvati zemljotres u Argentini.

Top Komentari

realno_govoreci
Sta je ovdje cudno? Jasno je da bi Ronaldo bolji bio jer Messi mora imati vrhunske saigrace da bi radio sta radi.
21 15
Babo
Cista laz od strane novinara...kao prvo Simeone je uvijek isticao da je Messi najbolji igrac svih vremena,tako da ova glupost pada u vodu.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi