Sampaoli se potpuno pogubio sa odabirom sastava

Argentincima gori pod nogama

Sampaoli se potpuno pogubio sa odabirom sastava

Fudbaleri Argentine će u noći s utorka na srijedu igrati odlučujući meč za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Ekipa koju sa klupe predvodi selektor Jorge Sampaoli imat će težak ispit na gostovanju kod Ekvadora, a za siguran prolaz dalje trebat će im pobjeda na tom meču. U slučaju remija Argentinci vjerovatno ne bi bili ni u dodatnom baražu.

Selektor Sampaoli više nema pravo na grešku kada je u pitanju odabir sastava, a do sada ih je imao mnogo. Napadača Juventusa Gonzala Higuaina ne poziva već nekoliko mjesci, a u napadu reprezentacije igra napadač Boce Juniors Dario Benedetto. 

Sampaoli se očito potpuno izgubio kada je u pitanju sastav tima, pa je pred posljednji meč spremio nekoliko veoma čudnih zamisli. Kako prenose argentinski mediji, Sampaolo će na klupi za rezerve ponovo ostaviti prvog strijelca Serije A Paula Dybalu, a osim njega bi na klupi trebao ostati i Mauro Icardi. Icardi je na prošlom meču zbog blage povrede bio na klupi, a nije poznato je li se do sada uspio potpuno oporaviti da bi igrao od prve minute. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ovako bi trebao izgledati sastav koji će početi odlučujući meč za Argentinu: Romero; Mercado, Otamendi, Mascherano, Acuña; Enzo Perez, Biglia; Salvio, Messi, Di Maria; Benedetto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije