Sampaolijev sastav pun promjena, mijenja i Dalić

Za večerašnji susret

Sampaolijev sastav pun promjena, mijenja i Dalić

Edmir Škorić

Argentinski selektor Jorge Sampaoli najavio je nekoliko promjena u sastavu za večerašnji ogled sa Hrvatskom.

Argentinci su bili loši u prvom kolu, pa su osvojili tek bod protiv Islanda uz promašeni penal Lea Messija, a Sampaoli je za duel s Hrvatskom, koji bi mogao biti odlučujući, najavio nekoliko promjena.

Kako javljaju argentinski mediji, iz ekipe koja je zaigrala protiv Islanda ispali su Marcos Rojo, Lucas Biglia i Angel Di Maria, a umjesto njih će večeras igrati Gabriel Mercado, Enzo Perez i Marcos Acuna.

Zanimljivo da u ekipi nema Christiana Pavona, napadača kokji je pomogao Argentincima da se podigne nivo igre po ulasku protiv Islanda, a i na njemu je napravljen nedosuđeni penal.

Prvih 11 za večeras bi trebalo da izgleda ovako: Caballero, Mercado, Otamendi, Tagliafico, Salvio, Mascherano, Perez, Acuna, Messi, Meza i Aguero.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Što se Hrvatske tiče, sastav bi trebao da bude sljedeći: Subašić; Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić; Rakitić, Brozović; Rebić, Modrić, Perišić; Mandžukić.

Navodno Kramarić ispada iz prvih 11, a zaigrat će Marcelo Brozović u veznom redu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti