Sampdoria lako sa Pescarom, SPAL i Cagliari ispali od drugoligaša i trećeligaša

Kup Italije

Sampdoria lako sa Pescarom, SPAL i Cagliari ispali od drugoligaša i trećeligaša

Fudbaleri Sampdorije potvrdili su večeras da se nalaze u veoma dobroj formi i da je poraz od prije nekoliko dana od Bologne bio samo loš dan. Oni su danas na domaćem terenu slavili protiv Pescare sa 4:1 i na taj način se plasirali u osminu finala Kupa Italije. 

Sampdoria je zaista u dobrom nizu rezultata, a u posljednje vrijeme su slavili protiv Juventusa, u gradskom derbiju protiv Gonove, a nedavno je teško stradala i ekipa Chieva.

Danas je sudbinu Chieva doživjela Pescara koja je sa četiri gola ispraćena kući. Domaću su poveli već u 2. minuti, a strijelac gola bio je Kownacki. Samo sedam minuta kasnije bilo je 2:0 golom Ramireza. Do kraja prvog dijela meča gosti su još jednom vadili loptu iz mreže, a strijelac za domaće bio je Caprari.

U drugom poluvremenu Kownacki je postigao još jedan gol, a prije toga utješni gol za goste dao je Benali.

U preostala dva meča Kupa Italije koja su igrana večeras Cagliari i SPAL, dva prvoligaša ispala su od trećeligaša i drugoligaša. Bolji od Cagliarija bio je Pordenone, dok je SPAL izbacila Cittadella.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi