Sampdoria planira da dovede Balotellija

Sampdoria planira da dovede Balotellija

Edmir Škorić

Sampdoria želi da dovede italijanskog napadača Marija Balotellija.

Balotelli je prošlog ljeta prešao u Liverpool iz Milana, ali je postigao samo jedan gol u Premiershipu i najvjerovatnije napušta redove engleskog kluba.

Za njega se zanima nekoliko klubova, među kojima i Sampdoria, što je potvrdio i predsjednik Đenovljana Massimo Ferrero.

“Balotelli je sjajan igrač. U Sampdoriji bi mogao dobiti priliku da oživi svoju karijeru, ovdje ne bi imao toliko pritiska”, kazao je Ferrero.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Obožavam ga, ali čuo sam da godišnje zarađuje 10 miliona eura, a ovdje mu ne možemo ponuditi više od milion eura”, dodao je Ferrero.

Šanse da Balloteli napusti Liverpool su velike jer ga trener ovog tima, Brandan Rodgers, nije poveo na turneju kluba po Aziji. 

Unatoč tome što mu je Rodgers ukazivao prilike u prvom sastavu Liverpoola Balloteli tu priliku nije iskoristio i lošim igrama tokom čitave sezone se je sam stavio na transfer listu. 

Prije prelaska u Liverpool Balloteli jer igrao za Lummezane, Inter, Manchester City te Milan. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.