Mourinhova Roma sve bolja, Liga prvaka postao je realan cilj

Rimljani slave

Mourinhova Roma sve bolja, Liga prvaka postao je realan cilj

Edmir Škorić
Teme:

Roma je večeras u meču 31. kola Serije A, kao gost, slavila protiv Sampdorije s minimalnih 1:0.

Roma u posljednje vrijeme igra sjajno, a dobru formu potvrdila je i na gostovanju u Đenovi protiv Sampdorije, gdje je jedan pogodak Rimljanima bio dovoljan da zabilježe jako vrijedna tri boda.

Nakon večerašnje pobjede, Roma je pretekla Lazio i s 54 boda zasjela je na peto mjesto. Rimljani su sada na pet bodova od Juventusa, koji ima i utakmicu manje, a Liga prvaka postaje sljedeći cilj tima Josea Mourinha. Pitanje je li realno da se ovaj tim dokopa prva četiri mjesta, no sedam kola prije kraja sve je moguće.

Što se tiče utakmice u Đenovi, gol odluke pao je u 27. minuti. Armenac Henrikh Mkhitaryan je postavio konačnih 1:0, a nakon tog gola Roma je uglavnom bila bazirana na odbranu svog gola i uspjela je u tome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sampdoria skoro da nije ozbiljnije zaprijetila kroz 90 minuta, dok je Roma pored gola imala još dvije ili tri konkretnije šanse.

Romi nakon obaveza u Evropi slijedi duel sa Salernitanom kod kuće i biće to dobra prilika da nastavi sa dobrim partijama i pobjedama. Sampa s druge strane ide u goste Bologni.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi