Sampdoria se obratila FIFA-i zbog Brune Fernandesa

Traže novac od Sportinga

Sampdoria se obratila FIFA-i zbog Brune Fernandesa

E. Škorić

Sampdorija je prijavila Sporting CP FIFA-i zbog neplaćenih 4,6 miliona eura od transfera Brune Fernandesa.

Fernandes je proveo jednu sezonu u Sampdoriji prije nego što je u ljeto 2017. prešao u Sporting. U januaru je portugalski reprezentativac otišao u Manchester United za 46,5 miliona eura, a ovisno o bonusima iznos transfera mogao bi se popeti i do 80 miliona eura.

Sampdorija traži od Sportinga da joj ispolati 4,6 miliona eura, a još uvijek nije dobila ni prvu ratu.

Sada su zakucali na vrata FIFA-e i traže da se intervencijom natjera portugalska momčad da isplati dugovanja za 26-godišnjaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećamo da je Sportingu narađeno ranije da Siniši Mihajloviću plati tri miliuona eura odštete za nepravedno otpuštanje, ali do sada je plaćen samo jedan dio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi