Šampion krenuo šampionski: Tatar pogodio za trijumf FK Sarajevo protiv HŠK Zrinjski

Derbi pripao prvaku BiH

Šampion krenuo šampionski: Tatar pogodio za trijumf FK Sarajevo protiv HŠK Zrinjski

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u 1. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Koševu savladalo Zrinjski rezultatom 1:0.

Jako dobar meč odigran je između dva najbolja tima BiH iz prošle sezone, a na kraju je aktuelni šampion upisao tri boda.

Uvodnih desetak minuta meča proteklo je u ispitivanju snaga, a prva šansa desila se pred golom Mostaraca i to nakon 10 minuta igre.

Sarajevo je napravilo sjajnu šansu. Milanović je sjajno probio, ali Ahmetović nije stigao na njegov opasan centaršut. Potom je do lopte došao Šišić koji je pogodio prečku, da bi se akcija završila šutem Tatara pored gola.

Zrinjski je igrao veoma otvoreno. Bili su veoma opasni gosti iz Mostara, a u 13. minuti Govedarica je u sjajnoj poziciji za postizanje gola, no Kovačević skida njegov udarac.

Potom je u 25. minuti ponovo gostujući tim imao dobar pokušaj preko Hadžića, ali i on je neprecizan.

Nova dobra šansa za Plemiće propuštena je u 37. minuti. Nakon ubacivanja iz slobodnog udarca Šišić loše reaguje i umalo je matirao Kovačevića.

Ipak, do kraja prvog poluvremena promjene rezultata nije bilo i na odmor se otišlo bez pogodaka (0:0).

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Sarajevo je povelo. Tatar je napravio sve sam, šutirao je, a lopta uz pomoć Barbarića vara Brkića i odlazi u mrežu za prednost od 1:0.

Bordo tim je igrao zaista odlično u ovom susretu. Bilo je očigledno kako žele sa tri boda u derbiju otvoriti novu sezonu.

Ipak, napadi koje su imali nisu im donijeli prednost, nakon čega se Plemići ponovo bude i sa nekoliko opasnih napada prijete Bordo timu.

Međutim, do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Ostalo je 1:0 i Sarajevo je došlo do tri boda na otvaranju sezone.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Sarajevo - Zrinjski 1:0 (Tatar 47')

FK Sarajevo: Kovačević, Šabanović, Lazić, Hebibović, Velkoski, Šerbečić, Đokanović, Šišić, Tatar, Ahmetović, Milanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Brkić, Čurjurić, Hadžić, Šovšić, Barbarić, Rugašević, Jakovljević, Rustemović, Mandić, Kadušić, Govedarica.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

chs1975mostar
SARAJEVO MOJE SUPER IGRA ((BEZ 4 DO 6 STANDARDNIH)) ODLIČNO!!!!A TI IRFANE SMRADU JEDAN I JESI ZA SMRDLJIVE EKIPE!!! SARAJEVO MOJE DA SE PLASIRATE U UEFA LIGU AKO BOG DA!!!SVE NAJBOLJE
50 0
MSOZ101
Zrinjskhahahahahahahaha Ultrahahahahahahahahah Bravo SARAJEVO Svaki koji je veceras nastupio zasluzuje duboki naklon
31 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi