Šampioni se namučili protiv Brazila: Francuska u polufinalu
Foto: EPA

Preko Brazila do polufinala

Šampioni se namučili protiv Brazila: Francuska u polufinalu

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Francuske pobijedila je Brazil 34:27 u prvoj utakmici četvrtfinala na Olimpijskim igrama u Riju.

Domaća selekcija je pružila žestok otpor aktuelnim šampionima, ali na kraju nisu uspjeli napraviti veliko iznenađenje.

Počelo je dobro po Francuze. Poveli su s 5:2, ali je domaća selekcija ubrzo uzvratila, te se do kraja prvog dijela igralo uglavnom gol za gol.

Na odmor se otišlo sa neriješenim rezultatom 16:16.

Do 40. minute se igrao dosta izjednačen rukomet, ali su Francuzi potom ubacili u brzinu više, te u 46. minuti po prvi put dolaze do četiri gola prednosti, 26:22.

Nastavila je Francuska s boljom igrom, na kraju su potpuno slomili Brazilce i odlaze u polufinale, gdje ih čeka pobjednik meča Njemačka - Katar.

Do pobjede je Francusku vodio Michael Guigou sa osam golova, Daniel Narcisse je dodao sedam, dok je osam pogodaka na drugoj strani Alexandro Pozzer postigao osam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi