Šampionska igra FK Sarajevo: Čudesni Mersudin Ahmetović sa tri gola potopio NK Široki Brijeg

Tim s Koševa uvjerljiv

Šampionska igra FK Sarajevo: Čudesni Mersudin Ahmetović sa tri gola potopio NK Široki Brijeg

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u derbi susretu 15. kola Premijer lige BiH savladalo na Koševu ekipu Širokog Brijega sa 3:0.

Žestoka igra viđena je na Koševu od prve minute. Sudija Zoran Grbić je dijelio žute kartone, a u 12. minuti meča viđen je i prvi pogodak.

Bila je to zaista odlična akcija Hodiža i Hebibovića, a završio ju je Mersudin Ahmetović za prednost domaćeg tima od 1:0.

Nisu ni gosti bili bezopasni. Pet minuta nakon primljenog gola Vukoja se našao u velikoj šansi, ali je Hodžić u posljednji čas izblokirao njegov udarac.

Potom je uslijedio period mirne igre na Koševu kojeg prekida novi gol domaćeg tima u 26. minuti. Na asistenciju Đokanovića mrežu gostiju pogađa ponovo Ahmetović za prednost od 2:0.

Igrači Širokog su u ovoj akciji tražili ofsajd napadača Bordo tima, ali sudije se nisu oglasile i na semaforu je ostalo 2:0.

Do kraja prvog poluvremena nekoliko opasnih situacija pred oba gola. Široki u 36. minuti ima sjajnu šansu preko Kovačića, ali Kovačević fantastično brani.

Sarajevo je prvo poluvrijeme zaključilo šansama Đokanovića i Tatara, ali na odmor se otišlo sa dva gola razlike u korist domaćeg tima.

Široki je u početne minute drugog dijela ušao ofanzivnije. Ipak, tim s Pecare nije mogao kreirati ozbiljniju šansu pred golom Kovačevića, da bi sve dileme oko pobjednika ovog meča bile otklonjene u 63. minuti.

Ponovo je Bordo tim odigrao jako dobru akciju po lijevoj strani. Ponovo se na pravom mjestu našao Ahmetović i pogodio je treći put danas za uvjerljivih 3:0.

Nakon toga šansu za domaće propušta i Milanović, a sa druge strane Kovačević skida još jedan dobar šut Jovića.

Do kraja utakmice aktuelni šampion BiH bez većih problema održava prednost. Bilo je tu još nekoliko pokušaja prema golu, ali ostalo je 3:0 i Sarajevo je došlo do tri boda u ovom meču.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Sarajevo - Široki 3:0 (Ahmetović 12', 26', 63')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Lazić, Hebibović, Gavrić, Ahmetović, Rahmanović, Milanović, Đokanović, Šerbečić, Tatar.

Široki: Miškić, Cipetić, Matić, Ćorić, Jović, Stanić, Vukoja, Kovačić, Hrkać, Bagarić, Enin

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sa1946
ŠAMPIONI! Škutori i ovi mitomani se mogu žaliti elektroprivredi, vodovodu i kanalizaciji, i ostalim ustanovama, a Sarajevo je šampion! Rus je očito dijete kojeg su roditelji zlostavljali pa na svakoj objavi komentariše više Sarajevo nego svog Selju. Ja ovom prilikom pozivam malog zlostavljanog Rusa da se priključi proslavi titule ispred vječne vatre u maju. Također važno je napomenuti da će na proslavi biti kutije u koje možete donirati novac za liječenje malog Rusa.
63 6
Rajvosa2019
Sarajevo ih podero kao cigo napolitanke/ Ahmetović im napunio jarane mrezu do vrha
53 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi