Šampionska partija Tottenhama, po dva gola Kanea i Allija
Foto: EPA

Spursi ne odustaju od titule

Šampionska partija Tottenhama, po dva gola Kanea i Allija

Ekipa Tottenhama je večeras na tradicionalno nezgodnom Brittania stadionu pružila fantastičnu partiju i savladala Stokeom visokim rezultatom 4:0.

Spursi su poveli već u devetoj minuti, kada je Harry Kane sjajnim golom sa ruba šesnaesterca savladao Givena i postigao svoj prvi gol na večerašnjoj utakmici. Do kraja prvog poluvremena, gosti su imali još nekoliko šansi, a najbolju je u 42. minuti propustio Christian Eriksen, koji je nakon fenomenalne asistencije Dele Allija pogodio prečku.

U nastavku utakmice, šampionska igra Tottenhama, koji u ovom trenutku definitivno igra najljepši fudbal u Engleskoj. Nagovještaj demoliranja Stokea desio se u 57. minuti, kada je Lamela propustio stopostotnu priliku za dovede Tottenham u vodstvo od 2:0.

Ako nije uspio Lamela, jeste deset minuta kasnije Alli. Engleski reprezentativac je rutinski savladao Givena nakon sjajne asistencije Eriksena, da bi samo tri minute kasnije mogao i do novog pogotka, ali je promašio nemoguće. Golman Stokea je već bio savladan, ali je Alli sa svega nekoliko metara pogodio stativu.

Već u 71. minuti, Tottenham je stigao do trećeg gola. Sjajnu akciju izveli su ofanzivci Spursa, a na kraju je loptu u mrežu poslao Harry Kane, kojeg je prethodno nesebično poslužio Erik Lamela. Za sjajnog napadača je to bio već 24. pogodak u sezoni, kojim je odmakao Vardyju na prvom mjestu liste strijelaca.

Dele Alli je u 82. minuti postigao još jedan pogodak, i to ponovo na asistenciju Christiana Eriksena. Danac je sjajno uposlio Allija, koji je iz poluvoleja još jednom matirao Givena za konačnih 4:0.

Ovom pobjedom su se igrači Mauricija Pochettina približili Leicesteru na pet bodova zaostatka, a do kraja sezone su ostala još samo četiri kola. Tottenham ima najbolji napad i najbolju odbranu u ligi i definitivno se neće predati u borbi za titulu, koju su možda i najviše zaslužili.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 34. kolo:

Stoke - Tottenham 0:4 (Kane 9', 71', Alli 67', 82')



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi