Šampionski ples FK Sarajevo na Grbavici: Bordo tim ponizio Plave!
Vjerovatno niko nije očekivao da će Sarajevo lagano dobiti Željezničar na Grbavici. Bordo tim je pokazao da je mnogo kvalitetniji u ovom trenutku (Foto: EPA)

Uvjerljiva pobjeda tima sa Koševa

Šampionski ples FK Sarajevo na Grbavici: Bordo tim ponizio Plave!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u velikom derbiju savladalo gradskog rivala Željezničar na Grbavici rezultatom 0:3.

Fantastičan meč odigrao je Bordo tim i na kraju je sasvim zasluženo razbio najvećeg rivala i ovim trijumfom je napravio ogroman korak ka tituli prvaka.

Sarajevo je fantastično otvorilo utakmicu i već nakon 15 minuta igre Bordo tim je stvorio dva gola prednosti.

Iz prve šanse na utakmici ekipa Husrefa Musemića je povela. Nakon ubacivanja iz kornera i loše reakcije odbrane Željezničara, Darko Lazić pogađa za 0:1.

Samo četiri minute kasnije novi šok za navijače domaćeg tima. Amatersku reakciju odbrane Plavih koristi Krste Velkoski i pogađa za velikih 0:2 i erupciju oduševljena za navijače gostiju.

Željezničar nije uspijevao napraviti apsolutno ništa pred golom Vladana Kovačevića. Plavi su napadački potpuno zakazali u prvih 45 minuta, a u posljednjoj minuti Sarajevo je umalo došlo do trećeg gola.

Lijepo je šutirao Rahmanović u 45. minuti, ali je ovaj udarac završio pored gola i na odmor se otišlo rezultatom 0:2.

U nastavku meča smo gledali uglavnom napade FK Željezničar. Sarajevo je bilo zadovoljno onim što su napravili u prvom dijelu i nisu bezglavo jurišali u nastavku.

Željezničar se lako mogao vratiti u meč da je Sinan Ramović bio malo precizniji. Fudbaler Plavih je imao dvije sjajne šanse, uzdrmao je prečku, a zatim je i iz odlične pozicije šutirao pored gola.

Sarajevo je zato u 72. minuti svoju šansu iskoristilo. Fantastična akcija Bordo tima donijela je udarac Velkoskog, Kjosevski je skinuo njegov šut, ali u nastavku akcije Benjamin Tatar pogađa za 0:3.

Do kraja meča promjene rezultata nije bilo. Sarajevo je lagano privelo meč kraju i došlo je do velika tri boda koja ih dovode korak bliže tituli prvaka.

Željo će sa druge strane do kraja sezone i dalje voditi veliku borbu za plasman u evropska takmičenja.

Premijer liga BiH, 25. kolo:

Željezničar - Sarajevo 0:3 (Lazić 11', Velkoski 15', Tatar 72')

FK Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Šabandžović, Mujezinović, Zajmović, Hajdarević, Sipović, Bogičević, Krpić, Ramović. Trener: Amar Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Kovačević, Stanojević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Mujakić, Crepulja, Halilović, Tatar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Avayan
NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA!!!! BRAVO DIVU!!!! IPAK SE ZNA KO NOSI NAZIV GRADA I KO JE GAZDA, BIO, JE, I UVIJEK BITI!!!! FK SARAJEVO!!!!
22 0
blue21
Čestitke njanjama, ovo je njihovo veče, želim im više sreće u Evropi ove godine i da nas ne brukaju
0 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi