Šampionsko izdanje Bayerna!

Bavarci slavili s 5:2

Šampionsko izdanje Bayerna!

E. Škorić

U posljednjem današnjem susretu 27. kola njemačke Bundeslige Bayern je savladao Eintracht sa 5:2.

Kako se i očekivalo, duel na praznoj Allianz-Areni donio je pravu golijadu, a zanimljivo da je nadmašen i učinak sa prethodna dva meča ovih rivala kada je bilo 5:1 (jednom za Eintracht, jednom za Bayern).

Sada su gledatelji putem malih ekrana mogli da uživaju u čak sedam golova, od čega je pet završilo u mreži slabašnog Eintrachta, dok je Bayern pokazao da je sazrio za novu titulu, iako je činjenica da je Borussia Dortmund istakla ozbiljnu kandidaturu za prvo mjesto i u prethodna dva gostujuća meča lako osvojila šest bodova.

Ipak, Bayern je i dalje, sedam kola prije kraja, u prednosti od četiri boda i pitanje je može li ovakav tim neko da zaustavi u Bundesligi. Što se tiče današnjeg meča, Bayern je pogocima Goretzke i Mullera imao 2:0 na poluvremenu.

Fantastični Lewandowski je na otvaranju drugog dijela povisio na 3:0, no onda neočekivano gosti u tri minute, zahvaljujući golovima Hintereggera, stižu do 3:2. U Bayernu su shvatili da je svako opuštanje nedopustivo, pa su zabili još dva gola.

Prov Davies u 61. minuti koristi greške gostujuće odbrane, da bi Hinteregger još jednom zatresao mrežu, ali na njegovu žalost, u 74. minuti je to bila vlastita mreža.

Završeno je rezultatom 5:2, Bayernova impresivna serija se nastavlja, a naredni meč donosi sepktakl u Dortmundu i to već u utorak. Tamo će se sastati Borussia i Bayern...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Hinteregger igrač utakmice hahahahha
1 3
manijaci
Dobro poznat rezultat !!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti