Samuel presudio Sassuolu na Meazzi
Foto: EPA

Minimalna pobjeda Intera

Samuel presudio Sassuolu na Meazzi

Midhat Šljivak

Inter je na Giuseppe Meazzi u 23. kolu italijanske Serie A dočekao Sassuolo, te je na kraju upisao minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Inter je ušao u meč kao favorit, a od samog početka su pokušavali stići do gola. Pokušao je prvo  Guarin, a ptoom i Hernanes, ali je mreža Pegola mirovala

Ariaudo je pokušao na drugoj strani nakon ubačaja Berardija. Zatim je i Berardi imao solidan pokušaj, ali be problema za Handanovića.

Inter je prvih 45 minuta završio s dvije dobre prilike. Obje je imao Diego Milito, ali je Gianluca Pegolo dobrom reakcijom spasio svoj gol, te se na odmor otišlo bez golova 0:0.

Ipak, na samom otvaranju drugog poluvremena, Inter dolazi do vodstva. Hernanes je ubacio iz kornera, a Walter Samuel sjajno glavom pogađa za vodstvo Intera od 1:0.

Potom je Jonathan imao dobar pokušaj, ali je lopta otišla preko gola. Da je veliko pojačanje za Nerazzurre Hernanes je dokazao i u 71. minuti. Imao je i Palacio pokušaj, ali je i njegov udarac bio neprecizan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gosti nisu uspjeli da ozbiljnije ugroze Handanovića, pa je na kraju ostalo 1:0 za Inter.


Goal Samuel - Inter 1-0 Sassuolo - 09-02-2014... by Bein2014

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije