Šokirao je sve odabirom novog kluba, a sada se zna i razlog što stiže u Italiju
Foto - EPA

Čovjek misli na budućnost

Šokirao je sve odabirom novog kluba, a sada se zna i razlog što stiže u Italiju

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Samuel Umtiti (28) konačno napušta Barcelonu i na iznenađenje svih karijeru će nastaviti u italijanskom Lecceu.

Iako je zbog svog kvaliteta imao mogućnost da ode i u bolje klubove, 28-godišnji defanzivac se odlučio na odlazak u Italiju iz veoma zanimljivog razloga.

Kako navodi ugledni novinar Gianluca Di Marzio, Umtiti već ima ozbiljne planove za budućnost, a u Italiju je došao zbog posla kojim se planira baviti.

Svjestan je da njegova karijera neće trajati još dugo. Povrede su ga često mučile prethodnih godina i jasno je da neće moći pružiti previše u budućnosti.

Njegov plan je da se po završetku karijere bavi trenerskim poslom. Želi odlaskom u Lecce učiti o italijanskom fudbalu i taktici i zbog toga je odabrao ovaj klub kao svoju novu sredinu.

Francuz će sigurno biti veliko pojačanje za Lecce. Sigurno je da još može dosta toga napraviti jer ipak se radi o čovjeku koji iza sebe ima bogato fudbalsko iskustvo.

Treba istaći da će Umtiti u Lecceu igrati kao posuđen fudbaler Barcelone i da će katalonski klub plaćati njegovu kompletnu platu.

Samuel Umtiti je u Barcelonu stigao 2016. godine iz Lyona za 25 miliona eura. Imao je dvije jako dobre sezone na Camp Nou, ali su potom počelii problemi s povredama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je ukupno tokom šest godina u Barceloni odigrao 133 utakmice, a više od 60 posto ih je bilo samo u dvije početne sezone.

S katalonskim gigantom osvojio je dvije titule prvaka Španije, dva Superkupa i tri trofeja Kupa kralja, ali svakako da mu je najveći uspjeh karijere titula Svjetskog prvaka s Francuskom 2018. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi